Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна  прокуратура –

...
Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна  прокуратура –
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, потрошил кеш терминал в магазин в Монтана след загуба на хазарт

Районен съд – Монтана утвърди съглашение сред Районна  прокуратура – Монтана и отбраната на подсъдимия З. Р. Ц. за наказване „ Пробация “ поради осъществено от него закононарушение – незаконно заличаване на непозната движима движимост - устройство за разплащане /кеш терминал/.
Според документите по делото на 28 март 2023 година подсъдимият З. Р. Ц. дошъл във очевидно нетрезво положение и с чук в ръка в магазин в Монтана и оповестил пред всички, че ще счупи единия от двата инсталирани в помещението кеш терминала. Подсъдимият се извинил на продавачката в магазина за неприятностите, които ще сътвори, по-късно се обадил по телефона на полицията и също съобщил, че ще счупи кеш терминал, след което пристъпил към деяние – с чука нанесъл няколко удара на едното от разплащателните устройства и счупил екрана му. Пристигналите на мястото чиновници на Министерство на вътрешните работи задържали причинителя, който почнал да буйства и се наложило да му слагат белезници.
По случая било формирано досъдебно произвеждане, в хода на което З. Р. Ц. декларирал, че е счупил кеш терминала тъй като изгубил огромна сума пари, като залагал на хазартни игри на известна компания. Според направената експертиза цената на вредата е 586.75 лв..
„ Исках да си отмъстя и да ме заловен, с цел да схванат всички по какъв начин съм бил излъган и да предпазя други като мен! “, обяснил З. Р. Ц. Пред съда подсъдимият З. Р. Ц. -  40 годишен, със приблизително обучение, незает, осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване „ Пробация “ с ограничения наложителна регистрация по сегашен адрес със период 8 месеца и честота два пъти месечно и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 8 месеца.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР